Muurschildering

Een grote muurschildering in opdracht van het Groninger Growth and Development Centre (GGDC) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het GGDC als een van de Centres of Expertise binnen de Faculteit Economie en Bedrijfskunde vierde in juni 2017 zijn 10-jarig bestaan. Op hetzelfde moment vierde het FEB zelf zijn 25 jarig bestaan. Mijn blik op de Wereldeconomie, heb ik hierin associatief verbeeld. Te zien in de entree van het ‘Duisenberg-building’ op Zernike in Groningen. Totaalbeeld 3 x 9 meter.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress


Schilderij of Tekening


‘Daan’, Inkt en aquarel, A4 formaat, – Master afstudeeronderzoek
‘Bij Winschoterdiep’, Olieverf op linnen, 70 x 80 – Prachtig wonen in landelijke omgeving met dokwerken
‘Terschelling‘, Olieverf op linnen, 65 x 80 – Liefde voor dit Waddeneiland.

Wad’n trofee

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Eind 2018 ontstond in opdracht aan de hand van nog een nat stuk wrakhout van Rottum (uit ongeveer 1874) de ‘Wad’n Ambassadeur Wisseltrofee’. Gemaakt in opdracht van Staatsbosbeheer, mede namens medewerkers van de Waddenunit, Stichting Verdronken Geschiedenis en Stichting Vrienden Rottumeroog en Rottumerplaat. Een mooie opdracht en bijzondere verhalen ook. Wijlen Louis de Jonge was een zeer ervaren schipper en een geweldige gastheer in Werelderfgoed Waddenzee en nam als eerste de trofee in ontvangst! (zie ook www.wadgidsenweb.nl)


Natuurlijk spelen

In een bijzonder ‘rafelrandje’ in de stad Groningen, waar nieuwbouw en creativiteit elkaar moesten ontmoeten, ontstond de wens van ouders om braakliggende bouwgrond als tijdelijk paradijselijk speelterrein voor kinderen in te richten. Met een klein buurtteam, hoveniersbedrijf Donkergroen en de Gemeente Groningen is in de ‘De Stadswerf’ gezamenlijk mijn ontwerp ruimtelijk gemaakt: een grote kronkelende geul van zo’n 40 meter met daarin eilandjes omringd met jonge fruitbomen en struiken. Daarbij bulten zand en houten palen om te klimmen en klauteren. Verder een brug en reuze-keien om ‘oversteken’ te maken. De aanleiding om zo lang mogelijk het gebied fantasierijk te gebruiken is in elk geval gelukt.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress


Illustraties

Illustratie voor aankondiging schoolfeest hb- onderwijs, geboortekaartje en een kijkdoos voor ‘Tuin der lusten’, Museum de Buitenplaats, Eelde.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress